Happy List: Mijn muzikale helden live zien

Happy List: Mijn muzikale helden live zien

Ik ben blij, heel blij. Dat ik van muziek houd, is inmiddels denk ik geen geheim meer. Maar tot vorig jaar was ik nog nooit naar een concert geweest. Ik had nog nooit meegemaakt hoe het is om een van je muzikale helden live te zien spelen. Ik zeg tot vorig jaar, want in 2016 ging ik voor het eerst naar een concert. K3 om precies te zijn, wellicht telt deze niet geheel mee. Ik zou K3 ook niet echt mijn muzikale helden willen noemen – hoewel dat op een zeker punt in mijn leven natuurlijk wel zo was (toen ik nog een klein meisje was). Toch was het mijn eerste concert en niet veel later volgde het concert van Coldplay. Wat echt fantastisch was, sterker nog, best avond ooit! Ik heb het hier al vaker gezegd, maar Coldplay is gewoon echt alles voor mij. En om hen live te zien spelen was een droom die uitkwam.

Ed Sheeran, John Mayer & Bruno Mars

Dat was vorig jaar en ik heb de smaak denk ik te pakken. In november scoorde ik tickets voor Bruno Mars, vorige week scoorde ik tickets voor Ed Sheeran en vandaag scoorde ik tickets voor John Mayer. WOW! Ik moet mezelf even knijpen hoor. Ik kan haast niet geloven hoeveel geluk ik heb gehad. Het is alom bekend dat tickets kopen voor concerten niet altijd even makkelijk is, sterker nog, bij dit soort grote concerten zijn er altijd enorm veel mensen die buiten de boot vallen en enorm teleurgesteld zijn. Tegelijkertijd worden er meestal nog geen 5 minuten na de start van de verkoop kaarten aangeboden op sites als Seatwave en Marktplaats voor woekerprijzen. Zo zonde vind ik dit. Het is jammer dat deze puur op winst berustte doorverkoop ten koste gaat van echte fans die niets liever willen dan hun favoriete artiest live zien. Ik ben dan ook van mening dat hier écht iets aan gedaan moet worden. Kijk bijvoorbeeld naar John Mayer, je kon maximaal 8 tickets kopen. WAAROM? Maak deze limiet een stuk lager en meer echte fans hebben kans op een ticket. Daarnaast ben ik er ook echt voor om tickets op naam te zetten, zo is het hele doorverkoop probleem in een keer opgelost.

Wachtrij stress a.k.a. balkje staren

Maar goed tot zover mijn rant. Want ik ben natuurlijk gewoon super blij dat het mij wel steeds gelukt is. Maar wat een stress brengt het met zich mee. Met meerdere apparaten in de wachtrij voor de wachtrij zitten, uren voor het concert überhaupt in de verkoop gaat, met een hartslag op tilt zitten staren naar een stom balkje dat tergend langzaam vooruit gaat, de stress wanneer je door de wachtrij heen bent, maar nog wel die tickets moet zien te krijgen – wat bij mij altijd een dingetje is, want ik moet vanwege mijn flauwval probleem altijd zitplaatsen, de stress wanneer je moet inloggen bij je bank en hoopt dat dit allemaal goed gaat (ticketmaster wil je er op dit moment nog wel eens uitgooien) en dan vervolgens met trillende handen over naar pure euforie. Want het is gewoon gelukt!

Blij, blij, blij…. *stuiter stuiter*

En dan is het tijd voor de voorpret. Duizend keer achter elkaar de betreffende muziek luisteren, om alvast in de stemming te komen, en om – zover dat nog niet het geval was – alle teksten uit je hoofd te kennen, zodat je lekker keihard mee kan zingen. Ik heb echt zo onwijs veel zin in de komende drie concerten die ik bij ga wonen. Ik weet gewoon dat dit drie avonden worden die ik nooit meer zal vergeten, net zoals ik het concert van Coldplay nooit zal vergeten en de herinneringen daaraan altijd zal koesteren. Oké, nu niet te sentimenteel worden. Maar je merkt het, ik ben echt écht heel blij, sterker nog ik ben een beetje hyper en aan het stuiteren – en dat terwijl ik vannacht maar vier uurtjes slaap heb gehad.

Welke muzikale helden heb jij live gezien, of wil je nog graag live zien?

Ps. Ik kan natuurlijk ook niet wachten tot de nieuwe albums van Ed Sheeran, Divide, en John Mayer, The Search for Everything, uitkomen. Dat kan niet anders dan goed worden. Bruno Mars zijn nieuwe album ken ik inmiddels al helemaal uit mijn hoofd, fave.

1 Comment

  1. 10 February 2017 / 21:33

    Dat gevoel als het dan eenmaal gelukt is; alsof je de jackpot wint hé! Zo als jij dit beschrijft heb ik gereageerd toen ik vorige week ook kaartjes scoorde voor Ed en dat voelt zo goed, haha! Bruno mars lijkt me ook heel tof! Ben heel benieuwd welke je van de drie het leukste gaat vinden! Voor nu, have fun met het vooruit kijken naar die drie mooie tegemoet komende avonden:)
    Fleur plaatste onlangs…Lifestyle | Als je iets écht wilt, dan lukt het!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge