Kletspraatjes #13 AFGESTUDEERD & Bruno Mars tickets

Kletspraatjes #13 AFGESTUDEERD & Bruno Mars tickets

Dit kletspraatje is een heel blij kletspraatje. Afgelopen woensdag, 30 november, om precies te zijn, ben ik AFGESTUDEERD. Ik kan het nog steeds haast niet geloven, maat het is toch echt waar. Mijn opleiding journalistiek zit er nu echt op en 22 december aanstaande mag ik dat felbegeerde papiertje op gaan halen.

Zoals de meesten van jullie denk ik wel weten, ben ik afgelopen juni op afstudeerassessment gegaan. Dat draaide uit op een ramp want ik zakte helaas. Man o man wat vond ik dat erg. Ik heb er de afgelopen maanden echt doorheen gezeten. Ik kreeg natuurlijk die enorme klap te verwerken, maar ik moest ook weer door. Opnieuw beginnen en weer door de stress heen die ik al eens eerder mee had gemaakt, maar dit keer misschien nog wel een tikkeltje erger. Ik kan gerust zeggen dat het bloed, zweet en tranen heeft gekost. Op 1 november leverde ik alles weer in. Er viel een last van mijn schouder, maar tegelijkertijd kwamen de zenuwen en week na week werd de stress opgebouwd. Ik kan best zeggen dat ik de week voor mijn assessment echt niet te genieten was. Ik heb in mijn leven denk ik nog nooit zoveel stress en spanning gehad. Maar dan ook echt, het was nog erger dan bij mijn eerste poging.

Goed, afgelopen woensdag was het dus zover. En eerlijk gezegd had ik er gewoon niet zoveel vertrouwen in. Ik ging er echt vanuit dat ik ging zakken. Ik was zo onzeker en ik wist het gewoon allemaal niet meer. Ergens wist ik wel dat het beter was dan wat ik de vorige keer ingeleverd had, maar toch ik kreeg dat nare gevoel niet weg. En dan sta je daar ineens. Twee uur lang duren de afstudeerassessments bij ons, niet niks dus. En hoewel het voor mijn gevoel best goed ging, bleef ik nerveus. Heel erg nerveus. Nadat ik klaar was, moest ik maar liefst 3,5 uur wachten op de uitslag. Wat een hel! Vorige keer hoefde ik maar drie kwartier te wachten dus dit was echt even iets anders. Ik besloot maar een film te gaan kijken om de tijd te doden. Arthur Christmas om precies te zijn, deze had ik nog nooit gezien, maar wat een fantastische film. Nee, maar echt! Misschien wel de beste kerstfilm die ik ooit gezien heb. Kijken dus! Staat gewoon op Netflix. Goed, na 3,5 uur wachten was het eindelijk zover. De uitslag. Toen een van de drie docenten me feliciteerde barstte ik in huilen uit. Alle spanning kwam eruit. Wow, wat een opluchting. Ik heb het gewoon geflikt! Met een 7 zelfs, dat had ik echt niet verwacht.

En nu zit het er dus op. Zolang heb ik naar dit moment toegeleefd. Het verlossende woord, het moment dat ik zou afstuderen. En nu is het alweer een paar dagen geleden. Wat gaat de tijd toch snel. Hoewel ik natuurlijk super blij ben, heb ik gisteren met pijn in mijn hart mijn studenten OV stop moeten zetten. Poeh dat wordt nog wel even wennen. Maar ach, als ik dan aan die diploma denk dan kom ik daar wel overheen.

December wordt nu denk ik een extra leuke maand. Een maand waarin ik het wat rustiger heb, voor mijn gevoel eindelijk weer een beetje kan ademhalen en gewoon kan genieten van alle feestdagen. Om heel eerlijk te zijn, ben ik blij als de klok op de 31e twaalf uur slaat en we een nieuw jaar inluiden. Want 2016 is voor mij een enorm stressvol, klote jaar gehad. Hoewel het nu zo aan het einde van het jaar met mijn afstuderen toch nog een beetje glans heeft gekregen, blijft het toch een rot jaar. Ik heb daarom dus veel zin in 2017, een fris begin!

En in dat nieuwe jaar heb ik alvast iets héél leuks in het vooruitzicht. Ik heb namelijk kaartjes weten te bemachtigen voor het concert van Bruno Mars in de Ziggo Dome. Jaaaaa dit wordt zo tof. Bruno Mars is live denk ik echt fantastisch en ik kan niet wachten om dat zelf te gaan beleven. Ik ben ook echt enorm fan van zijn nieuwe album, 24K magic. Sowieso zijn beste album tot nu toe. Van albums met hier en daar wat zoetsappige pophits naar een album vol funk, disco, 80’s en 90’s invloeden… I love it! Mocht je het nog niet gehoord hebben, zeker doen!


En dan heb ik denk ik wel weer even genoeg gepraat. Fijne zondag!

4 Comments

  1. 4 December 2016 / 08:02

    Op naar 2017 girl! Dat gaat vast een mooi jaar voor je worden! En wat gaaf dat je tickets hebt voor Bruno Mats! Xx

  2. 4 December 2016 / 10:09

    Gefeliciteerd! Geniet er maar van, meid, een beetje rust heb je nu wel verdiend! Ik ga ook naar Bruno Mars, maar dan in Antwerpen. Het wordt ongetwijfeld een topper!

  3. 4 December 2016 / 10:12

    Gefeliciteeeerd met het afstuderen! Wat moet dat een last van je schouders zijn! Heerlijk. En maar snel op naar 2017 – tijd voor een nieuw jaar, om weer helemaal te shinen! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge