Nieuwe muziek van Coldplay?!

Nieuwe muziek van Coldplay?!

Twee weken terug keek ik The Brits, deze awardshow voor de beste muziek in Engeland had ik nog nooit gezien. Sterker nog, ik had er nog nooit van gehoord. Maar ik hoorde dat Ed Sheeran én Bruno Mars er op zouden treden. Genoeg reden om te kijken dus. Tot mijn grote verbazing kwam ineens Chris Martin op het podium om een ode te brengen aan George Michael, fantastisch! En tot mijn nog grotere verbazing stond heel Coldplay even later op het podium, samen met The Chainsmokers, om een nieuw nummer ten gehore te brengen.

Something just like this‘ heet het nummer. En hoewel ik in eerste instantie heel enthousiast was, ik bedoel Coldplay en nieuwe muziek.. epte dat enthousiasme ook weer langzaam een beetje weg. Is dit Coldplay? Dat is wat ik dacht. Het is een leuk nummer, het blijft lekker hangen, maar waar hoor ik Will, Jonny en Guy dan? Ik vind het meer een Chris Martin en Chainsmokers nummer, dan Coldplay en Chainsmokers.

Ik was een beetje teleurgesteld, is dit de kant die Coldplay voortaan op gaat?! Ik hoop van niet. We hebben het natuurlijk al eerder gezien met A sky full of stars en Hymn for the weekend, beide nummers die meer richting dance gaan. Zo ook dit nummer weer. Nogmaals ik vind het niet slecht en ik zing net zo hard mee. Maar ik houd meer van de Coldplay die wat diepere nummers maakt, met betekenisvolle teksten en de volle band.

En toen werd het nog gekker, want ineens was daar nog een nieuw nummer. Puur en alleen van Coldplay dit keer; Hypnotised. Dit nummer is onderdeel van de EP Kaleidoscope die in juni uitkomt. Dit nummer maakte me zo ontzettend blij. Want dit is de Coldplay waar ik zo van houd. Wat een onwijs prachtig nummer is dit. Het is een mooi rustig nummer dat langzaam opbouwt, met een prachtige tekst. Zo’n typisch Coldplay nummer waar je zelf een betekenis aan kunt geven omdat de tekst meer dingen kan betekenen.

Trouwens, ben ik de enige die bij de eerste paar noten van Hypnotised moet denken aan Dat is mijn wens/Part of your wold van The Little Mermaid?

Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar de EP en hoop dat de rest ook een beetje als Hypnotised zal zijn. Something just like this wordt vast een hit die grijsgedraaid wordt op de radio, en dan zal ik ook echt wel meezingen, maar doe mij maar Hypnotised!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge