Zoella’s Book Club

Zoella’s Book Club

20160219_ZOESUGG_SLGSHOT_04_0543_FINAL-865x1298

Wie mij al wat langer kent, weet dat ik graag tijd spendeer aan het kijken van YouTube video’s en dan het liefste van Engelse YouTubers. Lees: SacconeJolys, Estee Lalonde, Fleur de Force én Zoella. En over die laatste wil ik het vandaag graag hebben. Zoe heeft namelijk weer iets nieuws, samen met WHSmith organiseert ze een heuze Zoella Book Club. Toen ik dit hoorde, werd ik meteen enthousiast. Ik ben dol op de Girl Online boeken van Zoe – wist je al dat er een derde deel aankomt – en was er dan ook van overtuigd dat haar smaak in boeken wel een beetje overeen zou komen met die van mij.

Inmiddels heeft Zoe een video gepost waarin ze haar 8 gekozen boeken voor de Book Club laat zien. Ze vertelt over ieder boek waar het in grote lijnen over gaat en wat ze ervan vondt. Het leukste van alles, althans dat vind ik, zijn de exclusieve covers die de 8 boeken hebben gekregen. Wat een prachtige covers zijn dit zeg! Helaas verzendt WHSmith niet buiten de UK en kunnen we er dus ook niet aankomen, bummer. Niet zo’n handige actie van de winkel, gezien het grote internationale publiek dat Zoe trekt.. maar dat terzijde.

De boeken die gekozen zijn, zijn als volgt:

 1. All the Bright Places – Jennifer Niven
 2. Beautiful Broken Things – Sara Barnard
 3. We Were Liars – E. Lockhart
 4. Fangirl – Rainbow Rowell
 5. The Potion Diaries – Amy Alward
 6. Everything Everything – Nicola Yoon
 7. The Sky is Everywhere – Jandy Nelson
 8. Billy and Me – Giovanna Fletcher

Ik ben naar heel veel van deze boeken in ieder geval erg benieuwd. Het lijken me heerlijke boeken voor de zomer. We Were Liars heb ik al gelezen, absoluut een goede keus ook. Het enige boek waar ik minder enthousiast over ben is The sky is everywhere. Een tijdje terug ben ik in dit boek begonnen en ik kom er gewoon niet doorheen. Wellicht moet ik het nog eens een kans geven. Ik ben zeker van plan om mee te gaan doen aan de Book Club. Er zitten namelijk ook een paar boeken tussen die ik al tijden wil lezen, maar nog steeds niet aan toegekomen ben. Goed excuus toch om dat nu te gaan doen?

20160219_ZOESUGG_SLGSHOT_01_0012_FINAL-865x577

Om de gekozen boeken zal de komende tijd online veel te doen zijn. Er zijn twitter take-overs door de auteurs, Q&A’s, speciale Book Club nights en meer. Ik vind het gaaf dat Zoe dit doet. Ze heeft gewoon een enorme achterban van vooral jonge meiden. En aangezien ze toch voornamelijk video’s maakt over beauty, fashion en lifestyle, zal er in haar acterban ook een grote groep zitten die niet of weinig leest. Ik denk dus dat ze hiermee heel veel mensen aan het lezen gaat krijgen, en dat is natuurlijk heel goed! Sterker nog, de verkoop van deze boeken zijn sinds de video online is gekomen al door het dak gegaan. Bizar hoeveel invloed Zoe dus eigenlijk heeft.

Wat vind jij van Zoe’s Book Club?

1 Comment

 1. 15 June 2016 / 07:22

  Ja, echt irritant dat WH Smith niet naar NL verzendt. Want ik had ook zo graag die bundle willen hebben 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge